Sajtóközlemény a BKV ügyében

A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) érintett tagtelepülései nevében ezúton fejezem ki köszönetemet Főpolgármester Úrnak, a 2012. február 14-én a BKV helyzete és annak finanszírozása tárgyában tartott kerekasztal-megbeszélésre szóló meghívásért. A FAÖT-öt alkotó 17 település közül 12 érintett a témában, így mi is fontosnak tartottuk a párbeszéd megkezdését.

Azon települési önkormányzatok, amelyek érvényben lévő megállapodással rendelkeznek, fizetnek is a BKV szolgáltatásaiért. Ennél többet, ennél nagyobb terhet nem tudunk vállalni. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a BKV súlyos öröksége a főváros jelenlegi vezetését terheli, ezért tisztelettel kérjük a fővárost, hogy a kormánnyal közösen találják meg a lehetőséget a BKV folyamatos és zavartalan működtetésére.

A fővárost közvetlenül körülölelő agglomerációs településeken hozzávetőleg ötszázezer ember él, akiknek többsége a fővárosban dolgozik, ott vesz igénybe különböző szolgáltatásokat, így az ottani adóképességet növeli. Mindannyiunk közös érdeke, hogy az agglomerációs térség lakosai is zökkenőmentesen el tudjanak jutni munkahelyeikre, az oktatási intézményekbe, valamint meg tudják közelíteni a kulturális, sport- és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó intézményeket.

A BKV-val szerződéses kapcsolatban álló agglomerációs települések mindeddig maradéktalanul eleget tettek szerződésben vállalt kötelezettségeiknek. Megígérhetjük, hogy szűkös anyagi lehetőségeink ellenére ezt a továbbiakban is megtesszük. 

Pápai Mihály

a FAÖT elnöke

Kapcsolat