Az építésügyi jogszabályok tervezetéről is tanácskozott a FAÖT

A FAÖT 2023. február 14-én tartott ülésének keretében az érintett települések polgármesterei elfogadták a Társulás 2023. évre vonatkozó belső ellenőrzési tervét, illetve a FAÖT 2023. költségvetését, amely számos egyeztetés után kerülhetett napirendre. A FAÖT teljes költségvetése ide kattintva megtekinthető.

Az ülésen meghívottként vett részt Gombos Márk az Építési és Közlekedési Minisztérium Településrendezésért és építéshatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki a folyamatban lévő építésügyi jogszabályok tervezetéről tartott előadást. A tájékoztató után lehetőség nyílt a települések képviselőinek kérdéseik megvitatására, illetve megegyezés született arra vonatkozóan, hogy a magyar építészetről szóló törvény koncepciójára vonatkozó és az ülésen megfogalmazódó javaslatokat – az ülést követően – a FAÖT egységes szerkezetbe foglalva nyújtja be az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz ezzel is elősegítve a jogalkotási munka önkormányzati szemléletű befolyásolását.

A javaslatok és vélemények alapján megküldött levél és a javaslatok ide kattintva olvashatóak.

Összességében elmondható, hogy a Társulás a 2023. évet konstruktívan, a tagönkormányzati érdekeket előtérbe helyező érdemi munkával kezdte meg amely lendület remélhetően kitart egész év során.

Kapcsolat