Üléssel indult a 2024. év

Nagyszámú résztevővel indította a 2024. év ülésszakát a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás Tanácsa 2024. február 14-én.
Meghívásunkra V. Németh Zsolt Energiaügyi Minisztérium, víziközmű-ágazatért felelős államtitkára a helyettesével Rentz Tamással a víziközművek működtetéséről, rekonstrukciós és fejlesztési igényekről, lehetőségekről tartott előadást. Az előadást követően lehetőség adódott a települések illetve a megjelent térségi víziközmű- szolgáltatók képviselőinek kérdéseik megvitatására.
Az ülés második felében Farkas Zsuzsanna, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Területfejlesztésért Felelős Államtitkárság, Szakpolitikai Koordinációs Főosztály vezetője tartott tájékoztatót az új, 2024. január 16. naptól hatályos Területfejlesztésről szóló 2023. évi CII. törvényről és a területfejlesztési koncepcióról, valamint programról. Az előadást követően előremutató beszélgetés alakult ki a polgármesterek és a minisztérium képviselője között, amely során további együttműködésben állapodtak meg.
Az ülésen került elfogadásra a FAÖT 2024. évre vonatkozó költségvetése is, amelyet minden jelenlévő egyhangúlag szavazott meg.

 

 

 

Kapcsolat