SAJTÓKÖZLEMÉNY

Hírek >>

2011. december 12-én Tarlós István, Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. A beszélgetés során sok más téma mellett szóba került a BKV helyzete, a járatok finanszírozása. Tarlós István tarthatatlannak nevezte azt az állapotot, hogy Pest megye, és különösen az agglomeráció települései igénybe veszik többek között a BKV szolgáltatásait is, azonban soha semmiért egy fillért sem fizetnek.

A Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás (FAÖT) 17 tagtelepülése nevében fel szeretnénk hívni Tarlós István főpolgármester úr figyelmét arra, hogy a FAÖT tagjai közül is több fizet a BKV szolgáltatásaiért. Törökbálint például évi 172 millió, Nagykovácsi 17 millió, míg Diósd több mint 15 millió forinttal járul hozzá a BKV költségvetéséhez.

Gyál 2004 óta fizet a szolgáltatásért, jelenleg éves szinten 67,2 millió forintot. Mindemellett ugyancsak fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a 2006-os járatátszervezésnek köszönhetően – amikor egyes BKV-járatok végállomása Gyálra került – megszűnt Pestszentimre Központ, mint tömegközlekedési csomópont.   Ezzel Budapest XVIII. kerülete egy régi problémájától szabadult meg, hiszen folyamatosan gondot jelentettek az itt lévő kisebb üzletek, talponállók, és azok vendégköre, valamint a nagy forgalom miatt állandóan szemetes, koszos környék.

Mindezek fényében tisztelettel megkérjük Tarlós István főpolgármester urat álláspontja felülvizsgálatára.

Pápai Mihály
Gyál város polgármestere, a FAÖT elnöke<< Vissza